上品济南装修网 装修技巧,装修需要注意的事
当前位置:主页 > 创意家居装修 > 正文

几何折叠的办公楼立面

时间:2017-12-27 00:00 来源:上品济南装修网 阅读:


该项目占地面积14700平方米,地下空间占建筑总面积的近一半。在地面层,建筑物包含办公室,自助餐厅和展览区。这些功能围绕一个中央中庭组织的,主楼梯和内部桥梁连接了建筑的不同部分。中庭有一个大型玻璃屋顶,为内部工作场所提供光线,为公共场所创造一个明亮的开放区域。这些办公室的设计灵活高效,大窗户提供日光,以及周围大自然的美景。


Text description provided by the architects. The Archive House covers 14 700 sqm with more than 70 kilometres of underground archives, making up almost half of the building’s total area. Above ground, the building contains offices, a cafeteria, and an exhibition area. The functions are organized around a central atrium where the main stairway and internal bridges connect the different parts of the building. The atrium has a large glass roof providing light for the inner workplaces and creates a bright, open area for the public functions. The offices are designed to be flexible and efficient with large windows providing daylight, as well as great views to the surrounding nature.




立面由作为折叠元素拼图的木制部分组成。窗口被集成到倾斜线的图案中,窗户的特征形状以及窗台深度的变化。立面的不同角度不断地改变着建筑物的外观,根据季节,天气和时间的不同。几何折叠的立面改变了建筑的体量,并提供了一个有趣的,艺术气息的外观。该项目作为Stavanger大学建造的第一座建筑,被称为Southern Ullandhaug,未来还将新建的医学院。


The facade cladding consists of wooden sections placed as a puzzle of folded elements. The window openings are integrated into the pattern of sloping lines, generating the characteristic shape of the windows, and a variation in the depth of the windowsills. The different angles of the facades continuously change the appearance of the building, with a play of light and shadow, depending on the season, weather and time of day. The geometrically folded facades transform the volume of the building and provide a playful feel, with associations to origami – the art of paper folding. The Archive House has a central position as the first building in an extensive development in Stavanger known as Southern Ullandhaug, where the new University Hospital will be built.




该建筑的主入口位于东南部,毗邻该地区的主干道。强调通过一个有两层玻璃立面的大型悬挑区域,入口的透明特征在内部与外部繁忙的大街之间形成了明显的联系。可持续发展是建筑设计中的一个关键要素,其目标是建立一个高质量,低能耗,低碳的可持续建筑。该项目已获得了BREEAM-NOR认证,该项目在环境性能范围的基础上,从健康环保到能源、交通、物质使用和生态学等方面来进行评价的。


The main entrance of the building is located to the southeast, adjacent to the main avenue of the area. Emphasized through a large cantilevered area with a two-story glass fa?ade, the transparent character of the entrance creates a visible connection between the inner atrium to the busy avenue outside. Sustainability is a key element in the design of the building, with a goal of creating a sustainable building with a high quality, low energy consumption, and a low CO2 footprint. The project has been awarded BREEAM-NOR Excellent certification, evaluating the project based on environmental performance ranging from health and environment to energy, transport, material use and ecology.




▼ 平面图


▼ 立面图


▼ 剖面图

建筑师:Lund+Slaatto Architects

地点:挪威

面积:14700平方米


合作、宣传、投稿

请加小编微信:soujianzhu2


关注微信公众号搜建筑或微信号sjz9999,回复对应的数字或关键词,查看精品内容!

2017年全新回复:

万科回复:1101或 1102 1103 1104 1105 1106 1110

龙湖回复:1301或1302 1303

恒大回复:1201

规范回复:0901

车库回复:1001或 1002


高层办公回复:0101 或 0102 0103 0104 0105 0106

多层办公回复:0201 或 0202 0203 0204 0205

综合体回复:0301 或 0302 0303 0304 0305 0307

酒店回复:0401 或 0402 0403 0404 0405

学校回复:0501 或 0502 0503 0504 0505 0506 0507

售楼处回复:0601或 0602

博物文化展览馆回复:0701或 0702 0703 0704  0707

图书馆回复:0801或 0802

每周户型回复:0001或 0002 0003 0004 0005 0006

(责任编辑:上品济南装修网)

顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
上一篇:千古禁忌:阳台上有一物,全家不顺利!
下一篇:没有了
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。